Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Powered by Google Translate

Flytta

Grattis till ditt nya hem! När du ska flytta är det mycket att hålla reda på – både när det gäller ditt nya boende och den lägenhet du lämnar.

Om du vill säga upp din lägenhet så behöver uppsägningen ske skriftligt, kontakta oss på Kundcentret så hjälper vi dig.

Uppsägningstiden för ett lägenhetskontrakt är tre månader från det månadsskiftet som kommer närmst efter din inlämnade uppsägning. Det finns några undantag från den regeln i följande fall:

  • Om du bor i en av våra nyproducerade lägenheter och ska flytta till en annan bostad hos oss får du möjlighet att välja två månaders uppsägningstid istället för tre. Det gäller endast om det är du som står på både det föregående och det kommande kontraktet.
  • Vid dödsfall är uppsägningstiden en månad för personens dödsbo.

Annat bra att tänka på vid en flytt

  • Säg upp eventuell parkering- eller garageplats.
  • Gör en flyttanmälan hos Skatteverket och ändra din adress på Adressändring.
  • Avsluta andra abonnemang så som el, tv och internet.
  • Om du behöver parkera flyttbilen inne på gården eller utanför entrén, kolla upp om du behöver ett tillfälligt parkeringstillstånd genom att kontakta oss på Kundcentret.

En förbesiktning kommer att utföras av en fastighetsvärd för att vi ska kunna säkerställa skicket på din lägenhet samt om det är några skador som uppstått i lägenheten. En städ- och slutbesiktning utförs när du är klar i din lägenhet.

Samtliga nycklar och taggar till lägenheten ska lämnas in senast klockan 12:00 på avflyttningsdagen enligt din uppsägning. Be att få en kopia på nyckelkvittens så du kan stämma av vilka nycklar som tillhör din lägenhet, så som tex nycklar till tvättstuga, källare och postbox. Om någon nyckel saknas blir du debiterad för låsbyte, kostnaden varierar beroende på vilken typ av lås du har till din lägenhet.