Vy över tre hus i Gredby.

Gredby

Få stadsdelar i Eskilstuna har ett så bra läge som Gredby. Med Eskilstuna centrum runt hörnet och med Parken Zoo som närmaste granne.

Gredby är ett litet bostadsområde som ligger knappt en kilometer från Eskilstuna centrum. Det ger stadsdelen närhet till shopping, nöjesliv och service. På några minuters gångavstånd finns dessutom Tuna Park som är ett köpcentrum med butiker och restauranger. Gredby har även ett par egna restauranger och butiker.

Boende i Gredby har ett av landets främsta turistmål alldeles intill: Parken Zoo med bad och camping. Det är även nära till fotbollsarenan Tunavallen med plats för närmare 8 000 åskådare.

På Lundbyskolan går elever från förskolan till årskurs 6. I Gredby finns både privata och kommunala förskolor. Högstadium och gymnasium finns i och strax utanför tätorten.

Kommunikationerna i Gredby är goda. Resecentrum med järnvägsstationen ligger på gångavstånd och ett par busslinjer passerar stadsdelen på väg till och från centrum. Det finns också gott om bra cykelvägar.

Våra lägenheter

Vi har totalt 24 lägenheter på 2-4 rum och kök i Gredby. De byggdes på 1950-talet och ligger i ett trevåningshus utan hiss, på Hökgatan 2. Det finns parkeringsmöjligheter på gatan i området.