Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Powered by Google Translate

Hovängen

Hovängen ligger någon kilometer söder om Eskilstuna centrum och bara 100 meter från Eskilstunaån. I folkmun kallas det även för Lilla Fröslunda. Här har du nära till bekvämligheter i stadsdelens centrum men också till friluftsområdena i Vilsta och Skjulsta. Bebyggelsen består av äldre villaträdgårdar och låga hyreshus.

Fröslunda ligger hundra meter bort, på andra sidan vägen. Där finns det mesta man kan begära av ett modernt centrum; apotek, tandläkare, frisör, mat- och servicebutik, restaurang, pizzeria, bensinstation, bibliotek, kyrka och vårdcentral. I Fröslunda ligger även ett av våra två distriktskontor vilket innebär närhet till service. Här ligger också Fröslundaskolan. I Ansgarskyrkan driver Fors församling öppen förskola.

Som boende i Hovängen bor du granne med Vilsta friluftsområde där det bland annat finns ridskola, skidbacke, bangolf, bad, elljusspår och strövområde. Är du sportintresserad eller tycker om att motionera finns en fin anläggning med fotbollsplaner vid Fröslunda IP. I Eskilstunaån kan man ägna sig åt ädelfiske.

Kommunikationerna till och från Hovängen är goda med tre stadsbusslinjer och flera landsortslinjer som trafikerar stadsdelen och vill man förflytta sig för egen maskin finns både gång- och cykelbanor. Eskilstuna centrum når du med cykel på mindre än 10 minuter.

Våra lägenheter

I Hovängen har vi närmare 70 lägenheter på 2-4 rum och kök. De något äldre fastigheterna är från 1950-talet men ombyggda till modernare standard under 1990-talet. I området finns ett 40-tal parkeringsplatser, varav flera har möjlighet att koppla till en motorvärmare.