Bostäder i grönområde.

Mesta

Mesta är som en oas bland sjöar, åkrar och grönområden. Mitt i lugnet men bara ett stenkast från tätorten och de viktiga genomfartslederna. En knapp halvmil sydväst om Eskilstuna centrum ligger Mesta. Bebyggelsen består mestadels av villor och radhus.

Du behöver bara ta dig till grannstadsdelen Stenby för att finna en större, välsorterad matvarubutik. Som boende i Mesta har du nära till Borsöknasjön, som under sommaren lockar många badgäster till de barnvänliga stränderna. Det är heller inte särskilt långt till vandringsleder och fiskevatten i Skjulsta.

Mesta har också en aktiv idrottsklubb, Triangeln IK, som främst ägnar sig åt fotboll men också segling och skidor.

Mesta skola är en fin gammal skolbyggnad. Delar av den invigdes för snart 140 år sedan. Där går elever från förskola till årskurs 3. Därefter går eleverna årskurs fyra i Lagersbergsskolan och högstadiet på Fröslundaskolan.

Kommunikationerna till och från Mesta är goda. Förutom cykelvägar går det buss var 20:e minut in mot Eskilstuna centrum.

Våra lägenheter

Våra lägenheter i Mesta ligger på Sergeantvägen 1–11 och byggdes i början av 1990-talet. De har 2-4 rum och kök och är boende med radhuskänsla. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats – ibland både och. I hyran ingår också parkeringsplats i garage, tvättmaskin och torkskåp. Vi har totalt 30 lägenheter i Mesta.