Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Powered by Google Translate

TV & Internet

En av de många fördelarna med att bo hos på Kfast är att du har tillgång till både TV och Internet i ditt hem.

Internet

Idag finns stadsnät installerat i cirka 6800 av våra lägenheter, och det återstår cirka 900 lägenheter som idag ännu inte har tillgång till stadsnätet. Just pågår det ett strategiskt och långsiktig arbete med att stadsnätet ska finnas i alla våra fastigheter. Är du osäker om du har tillgång till stadsnätet? Hör av dig till oss på Kundcentret så hjälper vid dig vidare!

Det finns installerad bredbandsteknik i merparten av våra bostäder i Eskilstuna. Tele2, Telenor och IP-Only är idag våra huvudsakliga bredbandsleverantörer.

Våra studentbostäder, i kvarteren Valfisken- Facklan- Vakteln får sitt bredband levererat genom Bredband2

Din bredbandsleverantör

Om du vill veta mer om din bredbandsleverantör och deras tjänster är du välkommen att vända dig direkt till dem


Tv hos TELE2

Tele2 är vår huvudsakliga TV-leverantör och levererar kabel- och digital-TV till cirka 5 000 av våra bostäder inklusive våra yttre områden Hållsta, Hällberga, Albanovägen i Hällby, Kjula, Mesta och Ärla.

Som hyresgäst i ett Tele2-anslutet hus har du tillgång till ett av Sveriges bredaste tv-kanalutbud. I grundutbudet ingår cirka 10 analoga kanaler direkt i ditt antennuttag. Om du har en digitalbox eller tv med inbyggd digitalbox som är godkänd av Tele2 ingår även ett digitalt grundutbud. Utöver det har du möjlighet att själv abonnera på ytterligare kanaler. Det finns fler än 140 kanaler och olika kanalpaket att välja mellan. Hela kanalutbudet och mer information om Tele2 hittar du på deras webbplats www.tele2.se

Vill du sätta upp en parabol?

Vill du sätta upp en parabol i anslutning till din bostad? För att det ska bli så bra som möjligt och för att minska eventuella risker, så har vi tagit fram några riktlinjer som du behöver checka av innan du sätter upp din nya parabol.

  • Du som hyresgäst måste först ansöka om godkännande från Kfast för uppsättning av uppsatt parabol.
  • Som hyresgäst ansvarar du för kostnaden såväl för montering av parabol som för kanalisation och ledningsdragning från parabol till lägenhet.
  • Installationen ska utföras fackmannamässigt och säkert.
  • Installationsbesiktning ska alltid utföras av Kfast.
  • Om det i samband med besiktningen visar sig att parabolinstallationen är felaktigt utförd ansvarar du som hyresgäst för att montera ned installationen, alternativt se till att installationen blir fackmannamässigt utförd. Kfast äger rätten att montera ned installationen på din bekostnad om du som hyresgäst inte skyndsamt avlägsnar risken. Ombesiktning krävs efter åtgärd.
  • Du som hyresgäst ansvarar för eventuell person eller sakskador som parabolinstallationen orsakar.
  • Du som hyresgäst ansvarar löpande för funktion och underhåll av installationen.
  • Om Kfast av någon anledning begär att parabolen med tillhörande kanalisationer och ledningar (anläggningen) tillfälligt eller permanent ska tas bort, är du som hyresgäst skyldig att på egen bekostnad ta bort och i förekommande fall återuppsätta anläggningen
  • Vid avflyttning ska du som hyresgäst, om inte annan överenskommelse, på egen bekostnad ta bort anläggningen och återställa fastigheten i berörda delar i godtagbart skick.

Tveka inte att höra av dig till vårt Kundcenter för mer information och om du har några funderingar!