Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Powered by Google Translate

Efaktura och autogiro

Ett smidigt och miljövänligt sätt att betala din hyresavi med är att använda e-faktura eller autogiro. Du sparar även på både miljö och egen tid. Genom att logga in på Mina sidor har du möjlighet att se dina senaste hyresavier.

Mycket av naturens resurser går åt på att skicka ut fakturabrev. Det finns smidigare och mer miljövänliga alternativ. Vi på Kfast ansvarar för fakturor för nästan 8000 hushåll i Eskilstuna och skickar ut många pappersfakturor varje månad. Tillsammans kan vi minska belastningen på miljön genom minskad pappersanvändning samtidigt som du kan betala och hantera dina hyror på ett smidigare sätt.

Avgift på hyresavi i pappersform

För att minska belastningen på miljön inför vi en avgift på 39 kronor för varje hyresavi i pappersform från och med 1 januari 2021. Denna avgift slipper du om du istället väljer autogiro eller e-faktura.

E-faktura

Med elektronisk faktura, förkortat e-faktura, sparar du både miljö och egen tid. Med e-faktura får du din hyresavi i digital form skickad direkt till din internetbank, vilket ger dig kontroll och överblick över obetalda och betalda räkningar. Alla uppgifter som OCR-nummer, betalningsdag och belopp är ifyllda i förväg och kan inte bli fel. Du behöver bara gå in på din internetbank och godkänna fakturorna.

Såhär enkelt byter du till e-faktura

Gå in på din internetbank och anmäl att du vill betala din hyra med e-faktura. Nästa hyresavi skickas till din internetbank som elektronisk faktura.

När du loggar in hos din internetbank får du meddelande om att du har fått en ny elektronisk faktura. Rutinerna kan se lite olika ut hos olika internetbanker men principen är densamma: Du kontrollerar hyresavin och godkänner att banken betalar. Banken betalar räkningen på rätt dag – varken för tidigt eller för sent. Alla nödvändiga uppgifter är redan ifyllda, som OCR-nummer, förfallodatum, belopp och bankgironummer.


Autogiro

Med autogiro dras hyran automatiskt från ditt konto. Du kan alltså lita på att din hyra alltid betalas i tid – utan att du behöver göra något. När du betalar via autogiro får du ingen pappersfaktura hem. Att betala hyran med autogiro är gratis.

Gör så här för att ansluta dig till autogiro

Anslut dig smidigt till autogiro via din internetbank. För dig som inte har tillgång till internetbank, klicka här för att ladda ned formuläret för autogiro.

Tillsammans kan vi minska belastningen på miljön. Byt därför till e-faktura eller autogiro nu!